Globalizácia a jej vplyv na integračné procesy - Hontyová, Kajetána
Príspevok podáva pohľad na niektoré finančné krízy a ich dôsledky, ktoré zanechali negatívne dopady na hospodárstvach a neustále chápu globalizáciu ako jednu z foriem hromadenia bohatstva. Podáva ilustračný obraz o vývoji základných ekonomických ukazovateľov za posledných 25 rokov a teoreticky rozoberá miery zlyhania pre stresové scenáre s praktickými dôsledkami na Slovenskú republiku.