Rozpočet sponzoringu, jeho tvorba a postavenie v rámci komunikačného mixu - Rubaninská, Kamila
Výsledky prieskumu uskutočneného na prelome roka 2008 a 2009, ktorého cieľom bolo zistiť, do akej miery firmy využívajú jednotlivé nástroje komunikačného mixu a ako je v rámci neho chápaný a zaraďovaný sponzoring. Prevažná väčšina respondentov označila reklamu, sponzoring a public relations za hlavné komunikačné nástroje. Prieskum zisťoval aj podiel rozpočtu sponzoringu na celkovom marketingovom rozpočte a jeho tvorbu.