Kritická miera rozporov civilizácie a globálna ekonomická kríza - Šikula, Milan
Historické korene globálnej krízy. Globálna kríza a nazreté rozpory civilizácie. Kritická miera rozporov v zhodnocovacom procese kapitálu. Bublina konkurencieschopnosti pri inštitucionalizovanom morálnom hazarde. Krízová a pokrízová adaptácia.