Technologický rozvoj, inovatívnosť a kvalita života - Ivanová, Pavlína
Vedecké a technologické objavy budú i v budúcnosti nevyhnutné, preto veda a technológia musia zohrávať významnú úlohu v živote spoločnosti. Orientácia na výskum, vývoj, konštrukcie a technológie vedie k inovatívnym službám a produktom. V posledných storočiach je práva technológia jadrom ľudského pokroku a vývoja. Technologický rozvoj a znižovanie chudoby v rozvojových krajinách. Kvalita života sa zisťuje prostredníctvom objektívnych indikátorov života (index kvality života).