Niekoľko poznámok k vývoju vzdelania na Slovensku, jeho vplyvu na rozvoj ľudských zdrojov a regionálne disparity - Vlčková, Viera
Vývoj vzdelanostnej úrovne obyvateľstva na Slovensku. Bilancia ekonomickej aktivity podľa vzdelania. Súčasný stav a vývinové trendy slovenského vysokoškolského vzdelania. Vysoké školy a počet absolventov za rok 2008. Počet fakúlt v jednotlivých krajoch SR. Tretí stupeň vysokoškolského vzdelávania - doktorandské štúdium.