Rok v živote Európy - Žitňanský, Eduard
Priority Európskej únie na rok 2009 - agenda rastu a zamestnanosti, zmena klímy a trvalo udržateľná Európa, Európa blízko k občanom a Európa ako globálny partner. Vytvorenie systému finančných dozorcov. Reakcia EÚ na finančnú a hospodársku krízu. Podpora technologických noviniek - zavádzanie komunikačnej technológie eCall do automobilov. Súčasnosť a budúcnosť - konzultačný dokument s víziou Európskej únie do roku 2020.