Vývojové trendy regionálnych štruktúr (metropolizácia) - Ivaničková, Alžbeta
Metropolizácia a metropolitný areál. Schopnosť pre metropolizáciu. Vznik a lokalizácia metropolitných funkcií. Formovanie metropolitných areálov (regiónov). Základné znaky metropolitných areálov. Formovanie európskeho metropolitného regiónu severného Švajčiarska - identifikácia pôsobnosti nových regiónotvorných síl.