Úloha informačných a komunikačných technológií pri podpore regionálneho rozvoja - Pástor, Rudolf
Informačné a komunikačné technológie (IKT) zohrávajú v súčasnosti dôležitú úlohu v ekonomike založenej na znalostiach. IKT sektor je charakteristický rýchlym vývojom, rastom a neustálymi zmenami. Môžeme tiež pozorovať regionálnu dynamiku v tomto sektore. Z tohto pohľadu je preto zaujímavé sledovať dopad IKT na regionálny rozvoj. Nové trendy v sektore IKT vytvorili nové formy konkurencie medzi regiónmi. Možná úloha politiky IKT pri podpore regionálneho rozvoja.