Územná verejná správa ako aktér regionálnych rozvojových procesov - Žárska, Elena, 1955-
Územná verejná správa je dôležitým aktérom v procesoch regionálneho rozvoja. Jej postavenie je výsledkom postupného zlyhávania exogénnych faktorov rozvoja, oslabovania centrálno-alokačnej funkcie štátu a procesov reforiem verejnej správy. Identifikovanie rozhodujúcich predpokladov pre napĺňanie tejto jej úlohy.