Zásada rovnakého odmeňovania žien a mužov v práve EÚ - Puškáčová, Zora
Úloha ES pri podpore odstránenia nerovnosti medzi mužmi a ženami. Kľúčový význam článku 141 Zmluvy o ES. Rovnosť odmeňovania bez diskriminácie. Sekundárne právo EHS. Aktuálne kroky Európskej komisie na boj proti nerovnakému odmeňovaniu. Príčiny existencie rozdielov v odmeňovaní medzi ženami a mužmi. Tradície a stereotypy.