Úloha štátu a prístupy k rozvoju znalostí v ekonomike SR - Blašková, Mária
Úvaha o úlohe štátu a jeho možnostiach pôsobiť na rozvoj znalostí v ekonomike Slovenska. Vplyv globalizácie a postavenie štátu v ekonomike. Prepojenie štátu, hospodárstva a politiky. Priorita štátu a aktérov hospodárskej politiky SR - sformovanie znalostnej ekonomiky. Znalostná ekonomika - výzva, ktorá nemôže byť len vo forme vyhlásení a dokumentov, ale v konkrétnych rozhodnutiach a opatreniach na podporu vedy, výskumu a vzdelávania.