Starý a nový Tálibán - Makariusová, Radana
Ideologicko-strategické motívy "starého" Talibanu. Pakistánska podpora Talibanu. Taliban a al-Kaida. Prepojenie obidvoch hnutí. Ideologicko-strategické motívy "nového" Talibanu. Územie Fata. Formovanie "nového" Talibanu. "Nový" Taliban v Afganistane.