Tradičmé vedomosti - kľúč k pestrej a udržateľnej budúcnosti - Žatkuliak, Emil
Medzinárodná ochrana duševného vlastníctva a otázky súvisiace s problematikou tradičnýh vedomostí (traditional knowledge, TK). Svetová organizácia duševného vlastníctva (WIPO) a prijatie Dohovoru o biologickej diverzite v roku 1992. Prispôsobovanie systému ochrany duševného vlastníctva prostredníctvom opatrení "sui generis". Ochrana proti nelegitímnym právam a výzvy do budúcnosti.