Třístranná spolupráce Japonsko - EU - USA při řešení globálních problémů - Kutílek, Patrik
Trojstranná spolupráca - stabilný rámec, v ktorom tri hlavné vyspelé demokratické regióny sveta dokážu riešiť spoločné problémy. Trilateralizmus a ekonomické vzťahy. Trilateralizmus v bezpečnostnom dialógu. Strategické zmeny v zahraničnej politike USA a potreba vojenského posilnenia dvoch častí trojuhoľníka, t. j. EÚ a Japonska.