Spory o menovú stratégiu ECB - Lennerová, Ivana, 1979-
Finančná kríza vyvolala neštandardné situácie na finančnom trhu, ktoré nie sú zvládnuteľné konvenčnými nástrojmi menovej politiky. Aj ECB musela po páde peňažného trhu v septembri 2008 siahnuť po neštandardných nástrojoch. Najdôležitejšie centrálne banky sveta, FED a ECB, zvolili v boji s finančnou krízou odlišné nástroje menovej politiky, ktoré odrážajú odlišnú štruktúru ekonomiky i finančných trhov oboch ekonomických zón.