Slunce, voda, vítr... Aneb Zamyšlení nad alternativními energiemi - Peterka, Michal
OZE - nie je len skratka pre obnoviteľné zdroje energie, ale predovšetkým celý komplex možností, ktoré súčasné technologické znalosti ponúkajú šetrný prístup k prírode. K dispozícii sú nefosílne prírodné zdroje energie, ako je energia vetra, slnečného žiarenia, geotermálna energia, energia pôdy, biomasy, bioplynu. Pre dobrú informovanosť verejnosti vznikli webové stránky typu Energia Plus+, ktoré informujú o alternatívnych zdrojoch energie. Pribúdajú spoločnosti, ktoré sa hlásia k princípom využívania "zelenej" energie.