Analýza subsystému minimálnych tokov - Rumpelová, Daniela, 1982-
Prostredníctvom rozšírenej štruktúrnej analýzy slovenskej ekonomiky sa autorka snažila identifikovať kľúčové odvetvia, ktoré ovplyvňujú a v najbližších rokoch majú tendenciu naďalej ovplyvňovať ekonomickú výkonnosť Slovenska. Základným štatistickým aparátom potrebným k analýze kľúčových odvetví boli Input-output tabuľky. Medzi ďalšie vstupné údaje potrebné na hĺbkovú analýzu patrili aj výdavky na vedu a výskum v odvetvovom členení. Prostredníctvom daných údajov bola zostrojená matica technologických tokov, z ktorej je možné následne zistiť, ako výdavky na výskum a vývoj využíva samotný sektor, alebo ostatné sektory a to priamymi alebo nepriamymi medziodvetvovými vzťahmi. Taktiež príjemcov a dodávateľov technológií, medziodvetvové spillover efekty, backward a forward linkages slovenskej ekonomiky.