Komparácia ukazovateľov výkonnosti ekonomiky v krajinách Vyšehradskej štvorky - Kováčiková, Petra
Základné ukazovate merania výkonnosti ekonomiky. Za tieto ukazovatele sú v ekonomike považované miera ekonomického rastu, miera nezamestnanosti, miera inflácie a saldo platobnej bilancie. Ukazovatele sú najskôr charakterizované a neskôr je popísaný ich vývoj v krajinách Vyšehradskej štvorky po ich vstupe do Európskej únie.