Základné tendencie dlhodobého ekonomického rastu vo svetovej ekonomike - Lábaj, Martin, 1982-
Analýza dlhodobých tendencií ekonomického rastu a zmeny v životnej úrovni obyvateľov v rozdielnych krajinách a regiónoch svetovej ekonomiky. Príspevok poukazuje na opodstatnenosť záujmu moderných teórií ekonomického rastu o základné zdroje rastu v dlhom období. Ukazuje, ako malé rozdiely v tempách ekonomického rastu spôsobujú v dlhodobom horizonte obrovské rozdiely v životnej úrovni obyvateľov.