Riadenie kvality ako prostriedok k dosiahnutiu konkurenčnej výhody organizácie - Materák, Milan
Snaha o maximalizáciu spokojnosti vedie organizácie k príjmaniu zásad, ktoré sa označuje ako "úplné, resp. totálne riadenie kvality - TQM", alebo tiež pojmom "totálna kontrola kvality - TQC". Popis konceprií TQM - podľa Deminga, Jurana, Crosbyho a TQC podľa Ishikawu.