Zákon o štátnej službe - Kováčiková, Eva
Zákon č. 400/2009 Z.z. o štátnej službe účinný od 1. novembra 2009. Úpravy v novom zákone. Prijatie občana do štátnej služby. Podmienky prijatia. Základné pojmy. Služobné predpisy. Výberové konanie. Vznik štátnozamestnaneckého pomeru. Služobná zmluva. Skúšobná doba. Zmena štátno zamestnaneckého pomeru. Ukončenie štátnozamestnaneckého pomeru. Zákaz podnikania. Majetkové priznanie. Vzdelávanie štátnych zamestnancov. Plat, služobný čas, dovolenka, služobné voľno, náhrada škody.