Cezhraničné zlúčenie alebo splynutie spoločnosti na území štátov európskeho hospodáskeho priestoru - Harumová, Anna, 1955-
Podniková kombinácia. Zlúčenie elebo splynutie spoločnosti. Cezhraničné zlúčenie alebo splynutie, požiadavky, príklady. Kompetencie materskej spoločnosti a dcérskych spoločností v holdingu. Pri cezhraničných zlúčeniach alebo splynutiach sa použijú ustanovenia o zlúčeniach a splynutiach akciových spoločností. V prípade cezhraničného splynutia, ktorého výsledkom je nástupnícka spoločnosť so sídlom na území SR sa použijú aj ustanovenia o vzniku danej právnej formy obchodnej spoločnosti alebo družstva.