K problematike kľúčových kompetencií najlepší spôsob ako sa učiť, je niečo robiť - Turek, Ivan
Kompetencia ako pojem, jej význam a uplatnenie v rôznych oblastiach ľudskej činnosti. Reforma školstva SR a problematika kľúčových kompetencií. Osvojovanie kľúčových kompetencií a činnostný prístup vo výučbe. Pohľad na kľúčové kompetencie z prieskumov požiadaviek zamestnávateľov.