Laponsko - Sápmi - Danielová, Katarína
Územie Laponska, Sámov nerešpektuje administratívne hranice súčasných štátov. Rozprestiera sa na poloostrove Kola v Rusku, prechádza severnými oblasťami Fínska, Švédska a Nórska. Obyvatelia, prírodné podmienky, Sámske hospodárstvo, chov sobov. Rozvíjajúci sa cestovný ruch. Perspektívy pre rozvoj.