Boj s rizikem chudoby jako významný prvek sociální agendy EU - Zeman, Karel
Komparatívna analýza chudoby v sociálnom systéme Českej republiky. Vývoj príjmovej nerovnosti vo vybraných členských štátov EÚ. Dlhodobé tendencie nerovnosti disponibilných príjmov vo vybraných členských štátoch EÚ. Hranice príjmovej chudoby. Miera pracovnej chudoby.