Kurdistan - Hudec, Róbert
Kurdistan - rozkladá sa v rozmedzí dnešných hraníc: Turecka, Sýrie, Iraku, Iránu, Arménska a Gruzínska. Kurdi - 4. najväčšia etnická skupina žijúca na Blízkom Východe, dodnes bez akéhokoľvek vlastného štátneho útvaru. Pôvod Kurdov. Kurdi v Iraku. Arabizácia a genocída. Kurdská autonómia. Vnútorná politika. Reforma hospodárstva, ropa. Vzťahy so zahraničím.