Divided we stand: limits of Central European atlanticism in the new era - Střítecký, Vít
Geopolitické znovuzrodenie a pokles strednej Európy. Geopolitické zabezpečenie - atlanticizmus ako základná orientácia. Rozbiehanie sa atlanticizmu v strednej Európe. V ústrety novej strategickej štruktúre: zahraničná a bezpečnostná politika USA za prezidenta Obamu.