Ekologická újma a finanční zajištění - Mesršmíd, Jaroslav
Smernica Európskeho parlamentu a Rady 2004/35/ES o zodpovednosti za životné prostredie v súvislosti s prevenciou a nápravou škôd na životnom prostredí ("ELD"). Implementácia smernice do českého práva zákonom 167/2008 Zb. Aktivity v Českej republike v oblasti ekologickej ujmy.