Nová struktura evropského dohledu nad finačními instutucemi - Čížek, Josef
Reakcia EÚ na celosvetovú hospodársku krízu a koordinácia solidarity medzi členskými štátmi. Opatrenia EÚ k zabráneniu zrútenia finančných trhov. Plán európskej hospodárskej obnovy a vytvorenie podmienok pre konjunktúru. Vytvorenie európskych orgánov finančného dohľadu - EBA, EIOPA a ESA.