Diskontná sadzba pri hodnotení efektívnosti environmentálnych investícií - Hrešková, Eva
Ako vyčísliť nepeňažné úžitky a náklady v podobe dopadov na životné prostredie, ktorá z komplexných metód hodnotenia environmentálnych investícií je v danom prípade najadekvátnejšia, no azda najdiskutovanejšou otázkou pri hodnotení environmentálnych projektov ostáva voľba diskontnej sadzby pri výpočte súčasnej hodnoty očakávaných úžitkov a nákladov danej investície. Úvahy odbornej verejnosti vytvárajú širokú škálu názorov a pohľadov na riešenie tohto problému. Hlavné tendencie v uvažovaní o výške diskontnej sadzby vhodnej pre posudzovanie investičných projektov s vplyvom na životné prostredie.