Ako optimalizovať personálne náklady ? - Temešová, Jana
Riadenie personálnych nákladov je významnou oblasťou, ktorá má priamy dopad na ekonomické výsledky firmy.Väčšina manažérov si povie, že personálne náklady tvoria prevažne mzdové prostriedky a koncentrujú sa predovšetkým na tvorbu mzdovej politiky firmy. Využitie personálnych nákladov spočíva ale aj v tom, ako efektívne dokážu využiť potenciál svojich zamestnancov na to, aby boli schopní systematicky prispievať k ekonomickému rastu firmy.