Nový európsky finančný dohľad - Kaššovič, Ján
Prebiehajúca finančná kríza odhalila vo finančnom dohľade závažné nedostatky. Tieto nedostatky boli odhalené v spolupráci, koordinácii, konzistentnosti a dôvere medzi vnútroštátnymi orgánmi dohľadu. V novembri 2008 Komisia poverila skupinu, ktorej predsedal Jacques de Larosiere, aby navrhla odporúčania o tom, ako posilniť európske mechanizmy dohľadu tak, aby nimi boli lepšie chránení európski občania a aby sa obnovila dôvera vo finančný systém. Nový rámec dohľadu pre EÚ.