Slovakia - a perspective tourism destination - Plesník, Pavol, 1956-
Slovensko ako malá krajina strednej Európy s perspektívou turistických aktivít. Geografická charakteristika Slovenska - pohoria, nížiny, rieky, jazerá... Folklór a tradície Slovenska. Napriek svojmu prírodnému a kultúrno-historickému potenciálu Slovensko nemá dobré výsledky v turizme v porovnaní so susednými krajinami. Príčiny tohoto stavu.