Ďalšie dejstvo veľkej hry o Afganistan - Škvrnda, František
Pokračovanie z čísla 40 tohto časopisu. Z vojenského hľadiska mal začiatok vojny jednoduchý scenár. Po masívnom bombardovaní obsadzuje hlavné mesto štátu a jeho okolie Severná koalícia spolupracujúca s cudzími vojskami. Vytvára sa proamerická vláda, ktorá získava po príslušných medzinárodnoprávnych krokoch a prostredníctvom médií zdanie legitimity. Vojna v Afganistane trvá už 8 rokov, no zatiaľ to vôbec nevyzerá na víťazstvo spojencov (zoskupenie cudzích vojsk). Rastúci nesúhlas s vojnou. Bojovníci Talibanu.