Porovnanie finančnej chudoby v krajinách EÚ - Labudová, Viera, 1958-
Autorky sa venujú problematike merania chudoby na Slovensku, pričom sa sústreďujú na finančnú chudobu a relatívny koncept jej merania. Úroveň chudoby na Slovensku opisujú na základe dostupných oficiálnych výsledkov štatistického zisťovania EU SILC 2008 a porovnali ju so stavom v rokoch 2004-2006.