Európska dimenzia verejnej správy - Matúšová, Silvia
Päťročné členstvo SR v EÚ nanovo stavia do popredia význam a úlohy verejnej správy v období pred vstupom a v podmienkach členstva. V predsvstupovom období sa aj inštitúcie verejnej správy museli vyrovnať s požiadavkami kodanských kritérií a osvojovať si zásady európskeho administratívneho priestoru a dobrej správnej praxe, ktoré v súčasnosti rozvíjajú implementáciou acquis communautaire.