Paul Krugman: integrácia v ekonomickej vede - Buček, Milan
Paul Krugman je profesor ekonómie a medzinárodných vzťahov Princetonskej univerzity. Jeho najdôležitejšie akademické práce sa sústreďujú na teóriu obchodu, ekonomickú geografiu a medzinárodné financie. V roku 2008 mu bola udelená Nobelova cena za ekonomómiu: " za integrovanie výnosov z rozsahu do modelu všeobecnej rovnováhy a za prehĺbenie poznatkov týkajúcich sa determinantov obchodu a lokalizácie ekonomických aktivít ”.