Single currency and convergence from the perspective of the new member states - Muchová, Eva, 1961-
Teória optimálneho menového pásma a Európska menová únia (EMÚ). Dôsledky Maastrichtských kritérií a pakt stability a rastu. Konvergencia, hospodársky rast a menová únia. Asymetrický šok a menová únia. Potreba reálnej konvergencie.