Prístupy k tvorbe stratégie mesta (obce) - Vaňková, Dana
Mestá v konkurenčnom prostredí. Základné ukazovatele konkurencieschopnosti územia. Spoločensko-ekonomické a politické zmeny vyvolávajúce konkurenčné tlaky na štruktúru osídlenia. Strategické plánovanie miest a regiónov. Swot analýza mesta, či obce. Dynamická strategická rozvaha.