Svetová hospodárska kríza a jej vplyv na stanovenie hodnoty podniku - Majdúchová, Helena, 1963-
Celosvetová finančná a konjunkturálna kríza a jej príčiny. Dopady svetovej krízy na vývoj slovenskej ekonomiky. Skutočná vs. oficiálna nezamestnanosť. Inflácia. Klesá objem investícií do rozvoja. Stanovenie hodnoty podniku v súčasnom období svetovej krízy. Prognóza vybraných indikátorov vývoja SR podľa Inštitútu finančnej politiky. Tvorba podnikateľských zámerov podnikateľských subjektov v tejto etape ekonomického vývoja sa stáva zložitým teoretickým a praktickým problémom. V centre jeho pozornosti stoja ako znalecké organizácie, ktoré sú realizátorom znaleckých posudkov vychádzajúcich z výnosových metód, tak vedecké a vzdelávacie inštitúcie včítane znaleckých ústavov, ktoré by im v tomto úsilí mali byť nápomocné.