Integrácia informačných systémov a riadenie malého a stredného podniku - Žiar, Daniel
Informačný systém je súčasťou každého podniku bez ohľadu na mieru využívania informačno-komunikačných technológií. Jeho úlohou je získať a uchovávať dáta, ktoré sa transformujú do informácií a pripravovať výstupy podľa požiadaviek používateľov. Malé a stredné podniky majú veľmi rôznorodé potreby vzhľadom na vybavenosť informačnými technológiami. Zvyšovaním dostupností informačno-komunikačných technológií a rozširovaním možností outsourcingu v oblasti informačných systémov sa problematika integrácie informačných systémov postupne stáva dôležitou aj pre malé a stredné podniky. Automatizácia procesov prostredníctvom integrácie informačných systémov je konkurenčnou výhodou, ktorá zvyšuje pravdepodobnosť úspešného uplatnenia sa podniku na trhu.