Program Marco Polo II pokračuje se změnami - Novák, Ivan
Program Marco Polo sa dostáva do tretej fázy. Koncom februára sa zverejní celý text Výzvy k predkladaniu návrhov na akcie k prevodu na iný druh dopravy. Ide o program Európskej únie, ktorý obsahuje päť typov akcií. Pri poskytnutí podpory z programu Marco Polo je nutné dodržať určité podmienky. Výška a doba poskytovanej podpory. Zníženie minimálnych prahových hodnôt. Výzva 2009.