Možnosti nastavení efektivní politiky pro rozvoj venkova v Evropské Unii - Pělucha, Martin
Teoretické prístupy k riešeniu rozvoja vidieckych oblastí. Vymedzenie vidieckych oblastí v Európskej únii a ich význam pre rozvoj. Vidiecke oblasti a optimálna hospodárska politika. Veľkosť poľnohospodárskych podnikov a koncentrácia pôdy v Európskej únii a Česku.