International business and the reasons of the internationalization activities in the Slovak agri-food complex <the> case study of the Slovak milk processing industry - Ubrežiová, Iveta
Zhodnotenie dôvodov internacionalizačných aktivít vo vybraných subjektoch slovenského mliekarenského priemyslu s identifikáciou základných vývojových trendov v internacionalizácii podnikateľských činností subjektov slovenského mliekarenského priemyslu podnikajúcich v medzinárodnom prostredí. Údaje boli získané dotazníkovým prieskumom v rokoch 2007-2008 u 12 podnikov, ktoré spracovávajú viac ako 2 milióny litrov mlieka ročne. Otázky sa zameriavali na formu podnikania, realizáciu zahranično-obchodných aktivít a dôvody internacionalizácie.