Železnica verzus cesta - vyrovnaný súboj? - Moravčík, Tomáš
Presadzovanie cestnej dopravy na úkor železničnej. Príčiny, prečo sa väčšina prepravných výkonov uskutočňuje cestnou dopravou. Pretláčanie a propagovanie železničnej dopravy - pozitívna diskriminácia. Nízka konkurencieschopnosť železničnej dopravy. Logistické centrá prepojené na cestnú dopravu. Všetky podniky zastúpené v žlezničnej doprave v SR - akciové spoločnosti so 100 percentnou účasťou štátu.