Vybrané možnosti hodnocení populačních prognóz - Tesárková, Klára
Stručné predstavenie niekoľkých možných spôsobov hodnotenia presnosti populačných prognóz na základe poznania skutočného demografického vývoja. Hodnotenie populačných prognóz pomocou Keyfitzovho indexu kvality predikcie. Theilov ukazovateľ U. Hodnotenie na princípe APC modelov.