Použití bayesovských metod pro mapování onemocnění - Tomášek, Ivan
Bayesovská teória. Empirická bayesovská metóda a hierarchická metóda. Základný model používaný pri výpočte rizika ochorenia - Poissonov model (pre vzácne choroby). Binomický model - výpočet rizika ochorenia pre bežné a infekčné choroby. Časopriestorová interakcia. Neparametrické zmiešané modely. Praktická aplikácia bayesovských metód.