Európa zdôrazňuje význam malých podnikov - Gajdová, Denisa, 1977-
Nositeľom stability, výrazným prispievateľom k tvorbe dlhodobých pracovných miezd a rozvoju krajín a regiónov sú malé a stredné podniky. Charta malých podnikov. Opatrenia na podporu MSP.