Využitie Paretovho rozdelenia v neproporcionálnom zaistení - Pacáková, Viera
Zaistenie je široko využívaný nástroj súčasného poisťovníctva. Neproporcionálne zaistenie škodovej nadmiery jednotlivých rizík WXL/R. Paretovo rozdelenie škôd prekračujúcich prioritu. Stanovenie netto zaistného pomocou Paretovho modelu. Grafický postup stanovenia netto zaistného