Európske obce v procese inovácií - Klimovský, Daniel
Terminologická pestrosť v oblasti obecnej samosprávy. Vnímanie pojmu obec. Obce a ich orgány. Historické označenia obcí. Kompetenčná diferenciácia v niektorých európskych krajinách. Špecifické kategórie miest. Viacúrovňové modely. Experimenty na lokálnej úrovni. Slovenská politika sa zatiaľ na komunálnu reformu len pripravuje.